Sunday, November 12, 2017

Un sistem tehnologic avansat

    Din ciclul "Fraierul perfect" vă narez o întâmplare mai de actualitate. N-are cum sa fie ultima, ăsta ar putea fi un ciclu bogat, da pentru multe nu cred că sunt pregătit să le fac publice.

    Ciclul ăsta ar putea avea mai multe categorii. Povestea de față ar face parte din categoria: "Cum mama supărării să nu spui Da când te întreabă o bunăciune ceva?" La categoria asta nici nu plănuiesc să iau vreo măsură. Sunt împăcat cu mine așa cu îs. De m-ar întreba ele mai multe de vorbă. Numa că mă cam întreabă numai fetele de vânzări :)
    Uite-așa m-am făcut eu mai demult cum un cont de economisire pentru investiții imobiliare până să-mi dau seama că n-aveam nici o intenție de investiție imobiliară. Și nu mi-o fost ușor să scap de el.

     Și ca să-ncep odată povestea, am ieșit într-o zi din bârlog la cumpărături printr-o zonă de-asta cu de toate pentru toți și după, când să-mi sărbătoresc fapta de vitejie la o bere, vine bunăciunea cu-ntrebarea. Cum întrebarea n-are așa mare importanță (știm răspunsul) m-aș concentra (ca și-atunci) pe bunăciune. Era, da nu prea. Nu era o clasică, era cumva făcută special pentru mine, genul "Cât ești mândro de frumoasă / Te-aș pune ficior la coasă". Ok, cântecul nu-i cu ficior, e cu picior și nici așa nu-i rău, da parcă tot varianta mea îmi place mai mult.

    Fata de mi-o imaginam eu la coasă mi-a prezentat un dispozitiv electronic, rezultat al ț-șpe ani de cercetare, care-mi oferă posibilitatea de a extrage din tutun doar părțile mai puțin dăunătoare.
Avantajele produsului in comparație cu țigara clasică sunt multiple. Atunci nu prea m-au interesat, știam deja răspunsul, între timp m-am mai documentat, am experimentat și mi-am amintit:
    - Mai puțin (deloc) gudron - la țigara clasică tutunu-i ars/prăjit; la asta-i altceva/fiert.
    - Cred că mi-a spus că din cauză că fumul nu-i fum ci abur poți s-o folosești și înăuntru (era să zic să fumezi). Asta nu m-a prea interesat. De când românii au început să trateze fumătorii mai rău decât pe câini ("e o vreme de nu-ți vine să scoți nici câinele din casă") nu mă mai atinge subiectul - îmi accept cu capul sus soarta de subcâine. Acu mai încoace am văzut un brav utilizator al acestei minunății tehnologice folosind-o într-un birt: pute groaznic - nici în perioadele mele de nefumător n-am avut o senzație așa neplăcută in preajma unei țigări clasice - de fapt eu n-am avut nici o senzație neplăcută în preajma unei țigări clasice - alte simțuri îmi dau de știre despre cât de Rea e.
    - Un alt mare avantaj e că, deoarece dispozitivul mic, care fierbe țigara, are nevoie de câteva minute să se încarce de la dispozitivul mare, nu le poți suda. Tot așa dispozitivul mare trebe încărcat zilnic - muribund că și sartfoanele, cu puțin noroc, dacă intri pe bune in secta asta poți avea și zile de nefumător - Ce poți să-ți dorești mai mult pentru sănătatea ta?

    Ar mai fi o mulțime de avantaje, da nu le mai știu țân minte.
Da e important să nu le-amesteci. Dacă-ncepi cu de-astea uiți de alea rele.
Eu i-am zis că-i la fix, că mă duc la o nuntă pe seară și tot nu prea am țigări. Așa că pentru o sumă redusă cu 50% am achiziționat minunea + 5 pachete de țigări speciale de-alea mai tari, despre care am fost prevenit că s-ar putea sa mi se pară mai slabe. Țigările astea sunt mult mai mici, da mai concentrate. Am făcut schimb de telefoane, in visurile mele, in realitate i-am dat numărul de telefon și alte date. O rămas că mă sună să mă verifice (nici asta nu suna chiar rău - mă simțeam aproape însurat.

    La nuntă, mai aveam totuși ceva țigări așa c-am încălcat porunca amestecului. Oricum, fumatul ăstora nu mi se părea fumat. Aveam cam aceeași senzație, da mult mai moale, ca la fumat de pipă - eu cu pipa-n gură (de mult n-am mai incercat, sper să nu le fi aruncat la ultima curățenie - prima după mult timp) pot oricând să-mi aprind o țigară, ba chiar simt nevoia. Totuși am stat o bună bucată de noapte pe de-astea sănătoase.
A doua zi m-a sunat fata, am fost sincer și i-am spus că le-am amestecat puțin, m-a certat cu îngăduință și m-am simțit vinovat. De la nuntă m-am dus acasă (la Boșorod, cred că-mi luasem lunea liber sau chiar mai multe zile). Aci am stat ceva numai cu sănătoasele. Mă și gândeam că: ok nu-s țigări, da dacă pot cu de-astea, pot și mult mai ușor fără de nici unele. Din păcate următorul telefon m-a găsit prin pădure după ciuperci sau ce știu io ce, cam fără semnal sau chef de certuri familiale. Din fericire fata cu tehnologia s-o prins iute că relația noastră nu are viitor și aci aproape că s-ancheiat povestea. După asta cred că am rămas fără baterie la dispozitivul mare și nu aveam încărcătorul la mine și altele nu s-au prea potrivit.

    Am mai avut o revelatie și încă o încercare. Chiar dacă schimb cronologia incep cu  încercarea - m-a ținut vreo 2 zile după care aparatul să cam fărâmă :) O mai pornit el cumva, da nu prea, nu-l curatasem bine, ce știu io? Revelația am avut-o după ce am mai citit și-am aflat că țigările pentru aparatul asta, alea mai tari au mai puțin de jumătate din nicotina țigărilor normale alea mai slabe. Deci:

"Un sistem tehnologic avansat" = "Cum să cumperi la jumate de preț onoarea de-a fuma chiștoace decât puțin mai scumpe ca țigările".


PS: Prin octombrie la ceva târg/expoziție de zicea "Produs în Banat" pe lângă mici și alte grătare, Kurtos Kalacs și alte produse bănățene (Terapia era și chiar e făcută aci) era și-un stand mare cu minunea tehnologică. Ei sunt acolo și peste tot tot timpul 😃

No comments:

Post a Comment

Mi-a sosit regina

    Ieri am primit aviz pentru ridicarea unui colet din USA de la oficiul poștal vamal. Tare m-am mai entuziasmat, apoi m-am mai dezumflat u...