- 15 litri apă
- 1 litru orz prăjit
- 20 gr hamei (un pumn)
- 1 știulete porumb (boabele)
- 500-600 gr zahăr (după gust)
- de 50 de bani drojdie proaspătă
Se pune să fiarbă apa cu orzul, hameiul și boabele de porumb. De când începe să clocotească se lasă să fiarbă 2 ore (oala acoperită).
Se lasă să se răcească (nu de tot). Se strecoară și se adaugă zahărul și drojdia. Se lasă în oală la căldură 6 ore să fermenteze, apoi se pune în sticle astupate bine la rece.
Se poate consuma a doua zi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mi-a sosit regina
Ieri am primit aviz pentru ridicarea unui colet din USA de la oficiul poștal vamal. Tare m-am mai entuziasmat, apoi m-am mai dezumflat u...
-
Aluatul/Foaia: - 2 kg făină albă - apă - sare - ulei Umplutura poate fi diversă. Clasicele sunt cu dovleac ras sau c...
-
Gata cu leneveala! M-am apucat de semănat. În primul rând că nu mai aveam răbdare. Apoi că e Luna în creștere. Apoi aveam eu o dambla să...
-
Rosii din gradina Romanesti 1. 1. Roșii Georgi 2. 3. Roze de Românești 3. 16. Roșii de Micești 4. 20. Cărnoasa albă 5. 42. Român...
No comments:
Post a Comment