Thursday, November 16, 2017

Tomate românești

    Anul trecut (el încă n-o trecut, eu cred că am trecut în următorul), când m-o apucat cu roșiile eram pornit cumva să pun mai ales soiuri românești. Mai întâi cele de la Buna din grădină apoi cele de la Muma pe fost minunate de fiecare dată. Doar nu era să-i strice grădina Mumii. 
    Răsaduri nu mai făcuseram in ultimii ț-șpe ani, eu citeam de soiuri de soiuri la Roșii de roșii. Numa că atunci când mi-am făcut curaj să și comand am constatat că multe nu mai erau în stoc (iar un fel de "este da s-a terminat"). Și-acu-mi suspină inima după Diva de Deva și alte minunății. Mă consolam cu anul care vine, apoi băieții de la roșii de roșii oricum dat semne că închid taraba așa că eram cam bulversat. 
    Sigur că avem roșii de toate felurile, da imaginea mea despre Roșia Românească e Mare- o roșie mare și cu gust, mult gust. Și poate pentru cele mari de anul trecut or confirmat mi se pare logic că în momentul cand au apărut noile semințe la "Semințe legume tradiționale pentru legume cu gust" să comand cam toate felurile de roșii românești, mai ales alea mari și nedeterminate. Sigur că fiecare ar merita pagina ei (și o s-o aibă) da până să ne cunoaștem mai bine am hotărât, cu sufletu-ndoit, o prezentare generală, la grămadă.

No comments:

Post a Comment

Mi-a sosit regina

    Ieri am primit aviz pentru ridicarea unui colet din USA de la oficiul poștal vamal. Tare m-am mai entuziasmat, apoi m-am mai dezumflat u...