Sunday, October 27, 2019

54. Uriașe de Tulcea


   Dintre roșiile românești astas-a făcut remarcată cu forța aș putea spune. Mai întâi datorită numelui, apoi, anul trecut era vizibil dinainte de coacere că sunt chiar mari. Și-au fost chiar mari și cărnoase și gustoase. Doar că anul trecut, datorită ploilor, multe roșii s-au stricat până să se coacă bine. Rămăsesem cu o părere de rău că nu mi-au arătat tot ce pot.
    Așa că anul ăsta am zis să mă revanșez. Am avut și norocul să le semăn in a doua tranșă de răsaduri, când am mai reparat din greșelile făcute în prima și mi-au ieșit mai bine. Apoi, văzând maică-mea rezultatele mele dezastruoase și că nu-i prea iau în seamă sfaturile mi-a zis să-i dau și ei niște semințe de două feluri de roșii și i-am dat de-astea și Portocalii Românești și a semănat o grămadă in doua ghivece medii cu pământ din grădină. Ei, astea au fost cele mai arătoase răsaduri ale mele de anul ăsta. 😀
    Până la urmă nu e chiar așa, deoarece și cele din alveole din soiurile astea au arătat bine, poate chiar mai bine, astea fiind, se pare, niște soiuri robuste. Iar cele mai frumoase fructe tot din răsadurile mele au ieșit. Poate că invidia mea a transmis o energie negativă spre rândul de roșii din răsadurile Mumii. Cred totuși că n-au nimerit ele cea mai bună zonă a grădinii, dar într-un final rezultatele s-au egalizat.

Sursa
    

No comments:

Post a Comment